Connect with us
Επιμελητηρίο

Οικονομικά

Αξίζει η επένδυση σε ακίνητο στη Θεσσαλονίκη;

Ανέβηκε

στις

Αξίζει η επένδυση σε ακίνητο στη Θεσσαλονίκη; 3
Κοινοποιησέ το

https://www.navarinochallenge.com/

Η μεσιτική αγορά της Θεσσαλονίκης προσελκύει έναν μεγάλο αριθμό επενδυτών από όλο τον κόσμο.

Το ενδιαφέρον στα επενδυτικά κεφάλαια αποκτά με την πάροδο του χρόνου μεγάλη αύξηση, ενώ βλέπουμε επενδυτές από Ισραήλ, χώρες των Βαλκανίων και την Τουρκία να ενδιαφέρονται σε μεγάλο βαθμό για τα ακίνητα της πόλης αυτής. Ως αποτέλεσμα, οι τιμές και η αξία των ακινήτων να ακολουθούν μια ανοδική τάση. Με βάση τα παραπάνω, το μεγάλο ερώτημα είναι το εξής: Αξίζει η επένδυση σε ακίνητο στη Θεσσαλονίκη;

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τις τιμές των ακινήτων στη Θεσσαλονίκη;

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τις τιμές των ακινήτων στη Θεσσαλονίκη. Ανάμεσα σε αυτούς ανήκουν:

Άνοιγμα της γραμμής του μετρό

Αξίζει η επένδυση σε ακίνητο στη Θεσσαλονίκη; 4

Το άνοιγμα του μετρό έχει ήδη επηρεάσει την καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης, και των περιοχών από τις οποίες διέρχεται η γραμμή αυτή. Σε περιοχές μάλιστα από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, έως τη Νέα Ελβετία, παρατηρείται άνοδος στις ενοικιάσεις επαγγελματικών χώρων έως 50%. Την ίδια ανοδική τάση ακολουθούν και οι ενοικιάσεις κατοικιών. Μάλιστα, πολλοί ιδιοκτήτες προχωρούν στην σύναψη ρήτρας, και την αύξηση μισθώματος όταν ξεκινήσει η λειτουργία του μετρό.

Αυξημένη ζήτηση, μειωμένη προσφορά

Το πώς διαμορφώνεται η αγορά εξαρτάται από τη ζήτηση και την προσφορά. Σε περίπτωση που το ενδιαφέρον για ενοικίαση και αγορά κατοικιών και άλλων χώρων είναι υψηλό, και με βάση την μειωμένο αριθμό κατοικιών που καλύπτουν τις ανάγκες αυτές, τότε είναι αναμενόμενο οι τιμές να είναι αυξημένες. Σε περίπτωση από την άλλη που η ζήτηση μειωθεί, τότε η αγορά θα αντιδράσει με μείωση τιμών, ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε πως θα χρειαστεί αρκετό χρονικό διάστημα μέχρι να μπουν νέα ακίνητα στην αγορά και να αυξηθεί η προσφορά.

Αξίζει η επένδυση ακινήτου στη Θεσσαλονίκη;

Σε περίπτωση που σκέφτεστε την αγορά ακινήτου και θέλετε να επενδύσετε σε μια περιοχή που έχει πολλές προοπτικές ανάπτυξης, τότε η Θεσσαλονίκη είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Η Θεσσαλονίκη έχει πλούσια ζωή και κουλτούρα, και σχετικά προσιτό κόστος διαβίωσης, σε σχέση με άλλες πόλεις. Ακόμη, η άνοδος του ενδιαφέροντος για επένδυση στην πόλη από τους ξένους και όχι μόνο επενδυτές, οδηγεί σε μια προβλεπόμενη οικονομική ανάπτυξη της πόλης. Η ανάπτυξη αυτή με τη σειρά της θα μπορέσει να οδηγήσει σε υψηλότερες αξίες ακινήτων  και σταθερή απόδοση επένδυσης. Επιπλέον, δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με ιδιαίτερη γεωγραφική θέση. Αυτό την καθιστά σε θέση να είναι ισχυρή, παραγωγική και να βρίσκεται σε θέση ανάπτυξης.

 

Γενικότερα, η Θεσσαλονίκη είναι μια μοντέρνα πόλη, που προσελκύει πολλούς τουρίστες, φοιτητές και διάφορους ανθρώπους να μείνουν σε αυτή. Με μεγάλη ιστορία, κρύβει πολλούς για όσους θέλουν να επενδύσουν σε αυτή. Η άνοδος του επενδυτικού ενδιαφέροντος από ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Οι τιμές και η αξία των ακινήτων ακολουθούν μια ανοδική τάση. Για τον λόγο αυτό, η επένδυση σε ακίνητα στη Θεσσαλονίκη μπορεί να σας αποφέρει αρκετό κέρδος. Είτε πρόκειται για ιδιοκατοίκηση, είτε για ενοικίαση ή ανακαίνιση και μεταπώληση, θα μπορέσετε να ενισχύσετε το κεφάλαιο σας και να έχετε μακροπρόθεσμα κέρδος.

https://pralina.gr/spourgitissesamikafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ