Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

7000lt συσκευασιών ανακυκλώθηκαν ήδη στο Σταθμό Ανακύκλωσης του Βασιλικού

Ανέβηκε

στις

7000lt συσκευασιών ανακυκλώθηκαν ήδη στο Σταθμό Ανακύκλωσης του Βασιλικού 3
Κοινοποιησέ το

Σταθμός Ανακύκλωσης δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία των κατοίκων στο χωριό Βασιλικό Μεσσηνίας και ήδη, από το Μάρτιο που τέθηκε σε λειτουργία, ανακυκλώθηκαν 7000lt πλαστικού, χαρτιού και αλουμινίου.

Επίσης, ανακυκλώθηκαν ήδη περισσότερες από 50 μπαταρίες και μισό κυβικό μέτρο γυάλινων συσκευασιών. Τέλος, συγκεντρώθηκε ήδη η πρώτη σακούλα με πλαστικά καπάκια, από τις 90 περίπου που χρειάζονται για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου. Με την ανακύκλωση όλων των παραπάνω υλικών το Βασιλικό μειώνει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, συμμετέχει στην κυκλική οικονομία, ενώ επίσης μειώνει τον συνολικό όγκο των απορριμμάτων του που παραδίδεται, και σύντομα θα κοστολογείται αναλόγως, στη μονάδα της Καλλιρόης.

Ο Σταθμός Ανακύκλωσης χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε απευθείας από εθελοντές – κατοίκους, άτομα με καταγωγή από το χωριό και επισκέπτες, χωρίς τη μεσολάβηση ή την υποστήριξη οποιουδήποτε φορέα, και περιλαμβάνει κάδους για ανακύκλωση: γυαλιού, συσκευασιών, μπαταριών και τη συγκέντρωση πλαστικών καπακιών.

Τα πολύ θετικά, πρώτα, αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι ακόμα και ένα μικρό χωριό 200 κατοίκων μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου.

7000lt συσκευασιών ανακυκλώθηκαν ήδη στο Σταθμό Ανακύκλωσης του Βασιλικού 4

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του χωριού: https://www.vasiliko.online/projects-1

kafemauroeidisspourgitissesami
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

RSS Error: WP HTTP Error: Η διεύθυνση URL δεν είναι έγκυρη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ