Σας αρέσει η συγγραφή; Μήπως έχετε ξεκινήσει πρόσφατα να γράφετε τις ιστορίες που σκέφτεστε εδώ και πολύ καιρό; Αν έχετε εισέλθει πρόσφατα στο χώρο της δημιουργικής γραφής, προετοιμαστείτε για ένα συνταρακτικό ταξίδι. Από δικής μας πλευράς, έχουμε συγκεντρώσει μερικές συμβουλές για να σας διευκολύνουμε λίγο στο ξεκίνημά σας.
- Πρέπει να διαβάζετε συχνά
Είναι σημαντικό να διαβάζετε όσα περισσότερα βιβλία μπορείτε και όσο πιο συχνά γίνεται. Αν διαβάζετε έργα που σχετίζονται με όσα έχετε στο μυαλό σας και όσα ελπίζετε να γράψετε, θα έχετε μια καλή ιδέα σχετικά με το πώς εκφράζονται οι άλλοι συγγραφείς. Θα μπορείτε να αναλύετε το πώς προσεγγίζουν τους χαρακτήρες, πώς διαμορφώνουν την πλοκή της ιστορίας κ.ο.κ. Έτσι, θα παίρνετε ιδέες για το πώς να δημιουργείτε με τη σειρά σας τις δικές σας ιστορίες.
- Βγείτε από το σπίτι
Πώς ακριβώς θα γράψετε αν δεν έχετε τις δικές σας εμπειρίες; Πρέπει να βγείτε από το σπίτι, να κάνετε βόλτες, να ταξιδέψετε, να δείτε καινούργια μέρη και να γνωρίσετε καινούργιους ανθρώπους. Αλλά αν δεν θέλετε να κάνετε γνωριμίες, το να κάνετε μερικές βόλτες στην πόλη σας για να δείτε μέρη που μπορεί να μην είχατε δει στο παρελθόν είναι αρκετό. Παράλληλα, θα σας κάνει καλό να αλλάξετε παραστάσεις, να πάρετε καθαρό αέρα, ίσως και να γυμναστείτε.
- Κρατήστε σημειώσεις
Τα σημειωματάρια ή ακόμα και τα ημερολόγια https://www.twf.gr/category/imerologia/ θα γίνουν οι νέοι αγαπημένοι σας φίλοι. Θα τα έχετε παντού μαζί σας. Και θα σας χρειαστούν πραγματικά, διότι δεν ξέρετε πότε μπορεί να έχετε μια ξαφνική έμπνευση. Αλλά, πέρα από αυτό, τα σημειωματάρια https://www.twf.gr/category/simiomataria/ θα σας βοηθήσουν να βάλετε σε σειρά τις σκέψεις σας, να κάνετε σχεδιαγράμματα για τις ιστορίες σας, ακόμη και να κρατήσετε ημερολόγιο. Όλα αυτά θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα, καθώς όσα ζείτε, σκέφτεστε και νιώθετε καθημερινά μπορούν να αποτελέσουν την καλύτερη πηγή ιδεών για τις ιστορίες σας.
- Κάντε εξάσκηση
Όπως κάθε άλλη δραστηριότητα έτσι και η συγγραφή χρειάζεται αρκετή εξάσκηση. Το να κρατάτε σημειώσεις είναι μια καλή αρχή. Μπορείτε, επίσης, να θέσετε στον εαυτό σας ένα στόχο. Για παράδειγμα, να γράφετε τρεις σελίδες την ημέρα. Ή να προσπαθείτε να ολοκληρώνετε μικρές ιστορίες. Ό,τι και αν επιλέξετε, είναι σημαντικό να προσπαθείτε να γράφετε, ακόμη και τις ημέρες που νιώθετε ότι δεν έχετε καθόλου έμπνευση.
Φυσικά, έχετε πάντα την επιλογή να κάνετε και ορισμένα μαθήματα. Με τη σωστή καθοδήγηση είναι σίγουρο ότι θα βελτιωθείτε, ενώ σε μια ομάδα θα μπορείτε να ζητήσετε και τη συμβουλή και άλλων ανθρώπων που ασχολούνται με τη συγγραφή.
Τέλος, μην φοβάστε να είστε ευέλικτοι. Το ότι γράψατε κάτι δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνει έτσι. Αν κάνετε αλλαγές στο κείμενο, μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να είναι καλύτερο από το αρχικό.